top of page

Het Nieuwgoed is door permanente groene investeringen reeds meer dan 80 % CO2-vrij en klimaat neutraal. Green we go !

Enkele groene maatregelen toegepast in het Domein Nieuwgoed : Reeds 80 % van onze electriciteit wordt ter plaatse geproduceerd door middel van verschillende PV-installaties. De aangekochte stroom van het net is 100% groene stroom, geheel geproduceerd in België. Op onze binnenkoer beschikken wij over een dubbele laadpaal (2 x 3,7 kWh) toegankelijk voor al uw laadpassen voor het rustig laden van uw elektrische en hybride auto's tijdens u vergadert. Al onze ruimtes worden sinds kort verwarmd en gekoeld d.m.v. zeer energiezuinige warmtepompen van Daikin ! Het sanitair warm water wordt deels geproduceerd door een zonneboiler. De gebouwen van het Nieuwgoed zijn allen goed geïsoleerd en voldoen aan de huidige isolatienormen. Al het verbruikte sanitair water is opgevangen regenwater (2 x 5000L tanken), enkel de keuken gebruikt leidingwater. 

 

 

 

 

 

Het onkruid wordt niet meer verdelgd d.m.v. chemische producten maar ter plaatse verbrand of manueel gewied. De auto's dienstig in het Nieuwgoed zijn beide 100 % elektrische voertuigen. Kleine verplaatsingen op korte afstanden gebeuren zoveel mogelijk met een elektrische fiets !  Alle gloeilampen zijn vervangen door energiezuinige lampen of soortgelijke zoals ledlampen en led-tl lampen. In het domein worden regelmatig nieuwe bomen en/of struiken geplant, dode bomen worden door nieuwe vervangen. Gras wordt gemulcht i.p.v. verwijderd te worden, deze dient als natuurlijke meststof. Er wordt niet gejaagd op het domein. Vele dieren zijn terug hun intrede aan het doen zoals buizerds, eekhoorns, steenmarters, spechten, reigers, wilde zwanen, wilde ganzen, fazanten, vossen e.a.

Eventuele voedseloverschotten worden aan onze kippen gegeven, zo vermindert ook onze afvalberg en worden lekkere hoeve-eitjes geproduceerd. Recent werden er door een ervaren imker bijenkasten geplaatst. Deze bevorderen de bevruchting van de fruitbomen en produceren lekkere honing. Elk jaar wordt van de appels en peren een lekker natuurtroebel appelsap gemaakt die geserveerd wordt op de seminaries die in het Nieuwgoed worden gehouden, tot uitputting van onze voorraad :-) Welkom in het Nieuwgoed, het is hier goed en gezond werken met respect voor moeder Natuur ! Samen kunnen wij het tij doen keren.

DUURZAAM - GROEN - IN HARMONIE MET DE OMRINGENDE NATUUR

 

bottom of page